ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Τόπος διαλόγου για τις αγωνίες και την έκφραση της κοινωνίας
 
ΦόρουμΦόρουμ  Πόρταλ*Πόρταλ*  ΗμερολόγιοΗμερολόγιο  ΕικονοθήκηΕικονοθήκη  Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις  ΑναζήτησηΑναζήτηση  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  
1-1-4 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
ΜΕΤΡΗΤΗΣ HITS

Study English
ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ - ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

WOWZIO

Μοιραστείτε | 
 

 ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΗΜΟ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Γριπη των Χ''
ΔημοσίευσηΘέμα: ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΗΜΟ   Πεμ Ιουν 18, 2009 10:45 am

Η παρακάτω προβληματική αναρτήθηκε στο μπλοκ " Πολιτικοί Διάλογοι για τον Σοσιαλισμό" , σε σχέσει με το πογκρόμ κατα των μεταναστών.

Έχω θέσει πολλές φορές το ζήτημα του θεσμοθετημένου ρόλο της Κοινωνίας μέσα απο την μορφή της Οργανωμένης Κοινωνίας σε Κοινωνία - Δήμο.
Μια τέτοια Κοινωνία έχει ξεπεράσει τα αμαρτήματα της Δημιουργίας της και έχει ξεπεράσει τα παλαιολιθώματα της "ανώτερης μορφής οργάνωσης".

Παραδείγματος χάρη, σε μια τέτοια Κοινωνία δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης, άλλωστε ως τι, ενος κινήματος για την ειρήνη, ενός κινήματος κατά της φτώχειας κλπ.

Παράδειγμα δεύτερο. Ο Βουλευτής απολογείτε στο εκλογικό του σώμα και όχι στο Κόμμα του. Το Κόμμα δεν αποτελεί την ανώτερη μορφη οργάνωσης της Κοινωνίας. Ανώτερη μορφή οργάνωσης του ατόμου είναι η Κοινωνία - Δήμος όλων των ατόμων που έχουν ένα σύνολο χαρακτηριστικών που συνθέτουν αυτήν την Κοινωνία.

--------**--------

.......Μετανάστες δεν είχε ανάγκη η Ελλάδα, δεν είχε ανάγκη η Ευρώπη ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ να πραγματοποιηθούν σοβαρές βιομηχανικές, αγροτικές και υποδομών επενδύσεις ανάπτυξης, των οικονομιών των χωρών προέλευσης των Μεταναστών

.......Αυτή η ανάγκη υπάρχει και αυτή πρέπει να αποδειχτεί ως Πολιτική πρόταση εξόδου από την κρίση και εξάλειψη της φτώχειας των Τρίτων Χωρών. Αλλά μια τέτοια ΠΡΟΤΑΣΗ πρέπει να αναδειχτεί από μια Νέα Αριστερά, που σε αυτήν μέχρι σήμερα δεν χωράει ούτε η Σοσιαλδημοκρατία, ούτε τα παραδοσιακά Κομμουνιστικά Κόμματα ούτε κόμματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η Νέα Αριστερά, θα προέλθει μόνο μετά από μια επαναστατική διαδικασία αναδιοργάνωσης των Κοινωνιών στο επίπεδο της Οργανωμένης σε Δήμο, Κοινωνία. Αυτή η Νέα Αριστερά δεν θα είναι η Αριστερά των κινημάτων, της Οικολογίας, της Ανάπτυξης, του Ατόμου.

Θα είναι η ίδια η Κοινωνία ως Κίνημα, ως Πολιτική Δύναμη, ως Οικολογική Δύναμη, ως Δύναμη Ειρήνης και Ανάπτυξης. Θα είναι η Κοινωνία που θα έχει καταργήσει την δουλεία του κορπορατισμού και την δουλεία του Κεφαλαίου που υποχρεώνει τις κοινωνίες σε εκμεταλλεύσιμο οικονομικό προϊόν.

......Όσο για την Σημερινή Αριστερά, ας αναρωτηθούν οι ηγέτες της αν Υπάρχει και πως Υπάρχει.
Αν χρειάζεται και γιατί αλλά και σε τι χρειάζεται !!!

Γι' αυτήν την Νέα Αριστερά πρέπει να εργαστούμε, να πονέσουμε, να δημιουργήσουμε, να συγκρουστούμε.
Γι' αυτήν την Νέα Αριστερά που θα διαλύσει τις γκρούπες, τα σχήματα "καθαρότητας και ταξικού προσανατολισμού", τις φράξιες.
Γι' αυτήν την Νέα Αριστερά, που θα οικοδομήσει τις αναγκαίες θεωρίες του σήμερα, που θα επεξεργαστεί μέσα στην Κοινωνία τις νέες πραγματικότητες, που θα διεκδικήσει καινούργια μοντέλα ανάπτυξης.

Γι' αυτήν την Νέα Αριστερά, ποια Αριστερά ποιανής Κοινωνίας και για ποια Κοινωνία μπορεί να βάλει στο κέντρο των αναζητήσεων και της δράση της την υπεροχή της Κοινωνίας απέναντι στον ατομισμό, το Κράτος και την σημερινή Οργάνωση;

Ποια Αριστερά θα παλέψει για την δημιουργία του καινούργιου; Για την θεσμοθέτηση της Κοινωνίας σε συνδιαχειριστή των εξουσιών με το Κράτος;

Ποια Αριστερά θα αναλάβει το ρίσκο της αντιστράτευσης με τα "Κινήματα" που λειτουργούν, που δραστηριοποιούνται, που εκπροσωπούν την Κοινωνία, χωρίς η ίδια η Κοινωνία να τους το έχει ζητήσει, να τους έχει προικοδοτήσει, να τους έχει προβάλει ως εκπροσώπους της;

Τι εννοούμε με τον όρο Κοινωνία;
Το σύνολο των ανθρώπων ή το μέσο των ανθρώπων στην άσκηση συλλογικής εξουσίας, συλλογικής ανάπτυξης, συλλογικής ευθύνης;
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Γριπη των Χ''
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΗΜΟ   Παρ Ιουν 19, 2009 8:08 am

Τα ζητήματα Δημοκρατίας και εξουσιών είναι θέματα που μπορούν να περιμένουν, μιας και δεν αποτελούν μέρος του προβλήματος αλλά αποτέλεσμα της αιτίας που δημιουργεί προβλήματα.[Εκείνο που προβάλλεται ως αναγκαιότητα είναι να επανεξετάσουμε ζητήματα βασικών φιλοσοφικών αρχών, γιατί ίσως είναι ανάγκη αναθεωρήσεως θεμάτων και κεφαλαίων που θεωρούμε ότι ήδη έχουν λυθεί εδώ και αιώνες από την Κοινωνιολογία και την Φιλοσοφία.Οι μελέτες που προΰπαρξαν των σημερινών αναζητήσεων σε σχέση με την σημερινή κοινωνική συγκρότηση και την αρχαϊκή περίοδο, θεωρούνται ότι έχουν εξαντληθεί και στο επίπεδο των αναλύσεων και στο επίπεδο των αιρέσεων.

Όμως τα πράγματα δεν κύλισαν σύμφωνα με την επιστημονική θεωρεία της εξέλιξης, ούτε και με την εμπειρική αλληλουχία εξελικτικών καταστάσεων που μια κατάσταση διαδέχεται την άλλη ως νόμο της φυσικής, αφού η φύση ορίζει αυτοβούλως το τελικό αποτέλεσμα, ανεξάρτητα της παρέμβασης του ανθρώπου.

[Θα έλεγα πως είτε κακή ανάγνωση έγινε είτε η επιστημονική έρευνα «βίασε» την εξελικτική διαδικασία, «αποδεικνύοντας» ότι η συγκρότηση των κοινωνιών αποτέλεσε μέρος της ατομικής ιδιοκτησίας, που ασκούσε προστατευτισμό αλλά και μέσον επιβολής του ισχυρότερου στον λιγότερο ισχυρό, μέχρις την τελική επικράτηση των ισχυρών μελών σε βάρος των αδυνάμων στην ίδια κοινότητα – κοινωνία.

Γιατί το πέρασμα από την Αρχαϊκή στην Οργανωμένη Κοινωνία πραγματοποιήθηκε με όρους ατομικής ιδιοκτησίας που ασκούσε επιρροή και ατομική εξουσία.

Ακόμα και κατά την περίοδο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, η ατομική ιδιοκτησία ως ασκούσας επιρροή και ατομική εξουσία στα πράγματα, κατείχε το Κράτος, είτε κατά την περίοδο της Λειτουργίας του Δήμου είτε κατά την περίοδο λειτουργίας της Λαοκρατικής Μονοκρατορίας ( Τύραννοι).

Αλλά αν θέλαμε να δούμε ανάποδα το ποτήρι, αν δηλαδή βλέπαμε την Κοινωνική συγκρότηση ως αίτιο της εξελικτικής διαδικασίας της ένταξης και της κοινωνικοποίησης του ατόμου, τότε θα ερμηνεύαμε διαφορετικά την ατομική ιδιοκτησία και την παραγόμενη ατομική εξουσία και επιρροή.Το ζήτημα λοιπόν είναι αν μπορούμε να ξαναδούμε το ποτήρι, αλλά τούτη την φορά ανάποδα.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την makfor στις Παρ Ιουν 19, 2009 12:44 pm, 2 φορές συνολικά (Λόγος της επεξεργασίας : [αλλαξα το μεγεθος των γραμματων])
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
????????
ΕπισκέπτηςΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΗΜΟ   Παρ Ιουν 19, 2009 9:45 am

Γρίπε των χοίρων, συνέχισε να ποστάρεις και να αναλύεις το θέμα σου!
(μέχρις στιγμής βέβαια, εγώ η φουκαριάρα νοικοκυρά σε απόγνωση, δέν έχω καταλάβει τίποτα.....Ισως να καταλάβαινα εάν γινόσουν περισσότερο εκλαικευμένος! Εχει σημασία νομίζω οι αναλύσεις να είναι κατανοητές και εκλαικευμένες απ΄όλους! Ειδάλως τί αξία έχουν ?)
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ σε ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΗΜΟ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ :: ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ :: ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-
Μετάβαση σε: