ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Τόπος διαλόγου για τις αγωνίες και την έκφραση της κοινωνίας
 
ΦόρουμΦόρουμ  Πόρταλ*Πόρταλ*  ΗμερολόγιοΗμερολόγιο  ΕικονοθήκηΕικονοθήκη  Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις  ΑναζήτησηΑναζήτηση  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  
1-1-4 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
ΜΕΤΡΗΤΗΣ HITS

Study English
ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ - ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

WOWZIO

Μοιραστείτε | 
 

 Συνοδευτικά και μία πρόταση για αντίσταση, πέραν των διαδηλώσεων και απεργιών

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
????????
ΕπισκέπτηςΔημοσίευσηΘέμα: Συνοδευτικά και μία πρόταση για αντίσταση, πέραν των διαδηλώσεων και απεργιών   Τετ Μαρ 10, 2010 11:13 am

Την κατωτέρω πρόταση την βρήκα σε πάρα πολλά μπλόγκς στο διαδίκτυο, και την βρήκα και πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι διαδηλώσεις αναδεικνύουν την μή συναίνεση της ελληνικής κοινωνίας στους νεοφιλελευθερισμούς της κυβέρνησης και δύσκολα πολύ δύσκολα μπορούν να πετύχουν τίποτε περισσότερο.

Ομως μπορούν ταυτοχρόνως να υιοθετηθούν και άλλες προτάσεις που μπορούν να σπρώξουν το όλο σύστημα σε γκρέμισμα, μιάς και αυτό ομού μετά του ενόχου πολιτικού συστήματος αποφάσισε να σπρώξει τον ελληνικό λαό σε σημεία απόγνωσης.

Διαβάστε το, έχοντας πάντα υπόψιν σας οτι οι κακόμοιρες ελληνικές τραπεζούλες άν και δανείζονται απο την ΕΚΤ με ευτελές επιτόκιο, σήμερα εξακολουθούν να διαφημίζουν τα ελκυστικά τους επιτόκια που ξεπερνούν το 20% όταν πρόκειται να προβούν σε δανεισμό του Ελληνα πολίτη :


Γράφει ο Rick Proser

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη κοινωνικές διεργασίες αντίδρασης προς τις πρόσφατες κρατικές αποφάσεις. Απεργίες, πορείες και κινητοποιήσεις σε όλο το φάσμα – από το διαδίκτυο μέχρι τις σχολικές αίθουσες – ασκούν μια σαφή πίεση, που ίσως όμως αποβεί μή αρκετή. Οι απεργίες είναι αδύνατον να συνεχιστούν επ’άπειρον, ενώ οι μηχανισμοί καταστολής βρίσκονται σε ετοιμότητα. Καθώς λοιπόν οι δύσκολοι καιροί απαιτούν ασυνήθιστα μέτρα, υπάρχει μια ειρηνική και ριζοσπαστική μορφή δράσης που μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική για τον κοινό μας σκοπό. Επεξηγώ αμέσως:
Είναι γνωστό ότι ο βασικός πυλώνας του οικονομικού συστήματος των περισσότερων αναπτυγμένων χωρών είναι τα τραπεζικά ιδρύματα. Τόσο ζωτικές θεωρούνται οι τράπεζες που πριν ένα χρόνο η Ελληνική κυβέρνηση τις τροφοδότησε προληπτικά και συνοπτικά με 28 δισ. ευρώ. Ομοίως έπραξαν και άλλες χώρες.
Επίσης είναι κοινό μυστικό ότι το πολιτικό και το τραπεζικό σύστημα έχουν αμοιβαία συμφέροντα. Δε πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πρώην τραπεζικά στελέχη καταλαμβάνουν κρίσιμες πολιτικές θέσεις και αντιστρόφως. H αποσταθεροποίηση μιας τράπεζας – με ότι αυτό σημαίνει – είναι φόβος και τρόμος για τους διεθύνοντες. Άλλωστε η χρεοκωπία της Lehman Brothers ήταν αυτή που πυροδότησε την πολύκροτη παγκόσμια οικονομική κρίση.

Αυτό που είναι κρυπτό από τον πολύ κόσμο είναι ότι όλες οι μοντέρνες τράπεζες δουλεύουν με το λεγόμενο κλασματικό αποθεματικό σύστημα, που σημαίνει πως το ρευστό που διαθέτει η τράπεζα ανά πάσα στιγμή δεν είναι παρά ένα κλάσμα (τυπικά το 1/10) του συνολικού ποσού που οφείλει να πληρώσει στους καταθέτες, αν εκείνοι το ζητήσουν. Με απλούς όρους, αν σε μία μέρα όλοι οι καταθέτες για κάποιο λόγο αποφασίσουν να αποσύρουν τα χρήματά τους (φαινόμενο γνωστό και ως τραπεζική τρεχάλα), η τράπεζα θα μπορεί να ξοφλήσει μόνο έναν στους δέκα. Τα υπόλοιπα 9/10 φαινομενικού ελλείμματος έχουν δοθεί από την τράπεζα σε δάνεια και άλλα οικονομικά προϊόντα με σκοπό το κέρδος. Αν αυτό φαίνεται περίεργο σκεφτείτε ότι σε περίπτωση που η τράπεζα υποχρεούταν να διαθέτει σε ρευστό τα χρήματα όλων των καταθετών ανά πάσα στιγμή, τότε πολύ απλά δε θα μπορούσε να δανείζει. Άρα η αρχή που κρύβεται πίσω από την εν λόγω πατέντα είναι η εξής: όσο πιο πολλά δάνεια τόσο περισσότερο κέρδος. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το κλασματικό αποθεματικό είναι το νέκταρ του τραπεζικού συστήματος, ταυτόχρονα όμως είναι και η αχίλλειος πτέρνα του.
Ας δούμε ένα απτό παράδειγμα. Η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος έχει συνολικά περιουσιακά στοιχεία περίπου 100 δις. Σύμφωνα με τα παραπάνω, στα ταμεία της διαθέτει μόνο το 1/10 των 100 δις, δηλαδή περίπου 10 δις. Έστω ότι 1 εκ. Έλληνες έχουν τις καταθέσεις τους στην Εθνική. Αυτό αναλογεί – κατά μέσο όρο- σε 1000 ευρώ ανά άτομο. Αν λοιπόν 1 εκ. Έλληνες αποσύρουν τα 1000 ευρώ τους μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η τράπεζα θα καταρρεύσει!
Προφανώς έχετε έχει ήδη καταλάβει που πάει το πράγμα. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη άσκηση μαζικής λαϊκής οικονομικής τρομοκρατίας, την ίδια που εφαρμόζουν οι διαχειριστές εδώ και χρόνια. Το ευχάριστο για μας είναι ότι ο στόχος είναι εφικτός, αρκεί να υπάρξει η αντίστοιχη κινητοποίηση και κατανόηση από όσους περισσότερους γίνεται. Μάλιστα μπορεί να υποτεθεί ότι η μέθοδος θα αποδώσει καρπούς πριν φτάσουμε σε έσχατες καταστάσεις, διότι η αλήθεια είναι πως η πραγμάτωση ενός τέτοιου περιβάλλοντος ίσως έχει αβέβαιες συνέπειες. Κανείς δε μπορεί να τις προβλέψει, όπως κανείς δε μπόρεσε να προβλέψει το Ελληνικό έλλειμμα αλλά και την ίδια την κρίση. Ομολογουμένως τα οικονομικά είναι περίεργη “επιστήμη”. Από την άλλη εδώ που φτάσαμε δεν έχουμε κάτι άλλο να χάσουμε. Το μόνο που μένει είναι να πειραματιστούμε με όσα νόμιμα όπλα διαθέτουμε.
Εν κατακλείδει, καλούμε όλους τους πολίτες που

  • Αισθάνονται αδικημένοι από τα μέτρα.
  • Έχουν υποστεί οικονομική κακομεταχείρηση από τράπεζες.
  • Θεωρούν ότι δε πρέπει να πληρώσουν μια κρίση για την οποία δεν είναι υπεύθυνοι.
  • Είναι εξοργισμένοι με τους Έλληνες πολιτικούς.

να

  • Αποσύρουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν από τους καταθετικούς λογαρισμούς τους (αφήνοντας ένα συμβολικό ποσό ώστε να μη κλείσουν) και από το χρηματιστήριο.
  • Σταματήσουν να δανείζονται από τράπεζες.
  • Διαδώσουν αυτό το μήνυμα παντού: σε γνωστούς, σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και στο πιο κρίσιμο μέσο απ’όλα, το διαδίκτυο.
  • Συνεχίσουν τις απαραίτητες συμβατικές κινητοποιήσεις.

Ποιός ξέρει, ίσως από τη μικρή αλλά πάντα ανυπάκοη Ελλάδα να ξεκινήσει ένα κίνημα που παρόμοιό του δε ξαναείδε η ανθρωπότητα.
Με αγανάκτιση και ορμή,
Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Perkos G
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Συνοδευτικά και μία πρόταση για αντίσταση, πέραν των διαδηλώσεων και απεργιών   Πεμ Μαρ 11, 2010 9:19 pm

Η παρακάτω παρέμβαση συνίσταται περισσότερο και στοχεύει στο πώς μεθοδεύουμε ένα αγώνα αναμένοντας αποτελέσματα από αυτόν

Μεταφέρω κατ αρχήν ένα σχόλιο μου από το Dialogos
""Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα νοικοκυριά πληρώνουν το αδηφάγο τίμημα της πολιτικής των Τραπεζών που στο βωμό του κέρδους έχουν οδηγήσει τον πολίτη σε δύσβατους ατραπούς.
Σήμερα επίσης οι ίδιες οι Τράπεζες ξεσκεπάζονται γιατί με την ανοχή της Τράπεζας της Ελλάδος και στο βωμό του κέρδους συνέχισαν να δίνουν δάνεια με αποτέλεσμα
1. Ο δανεισμός τους να είναι μεγαλύτερος από τις καταθέσεις τους (αρνητική κεφαλαιακή επάρκεια) Σαν να λέμε πουλάω ενώ δεν έχω στόκ (εμπόρευμα ) στα ράφια μου
2. Επειδή πιέσθηκαν να «κλείσουν» τη θέση τους (ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής) και επειδή καμμία Τράπεζα δεν δανείζει καμμία, αναγκάσθηκαν να αντλήσουν χρήματα από τον ιδιώτη προσφέροντας αρκετα υψηλα καταθετικά επιτόκια
3. Το κόστος φυσικά αυτό (της αγοράς χρήματος) το μετακύλισαν στον δανειολήπτη. Και αν συνυπολογίσουμε και τη «χασούρα» των δανείων τους (τις επισφάλειες) αντιλαμβάνεται ο καθένας τι μας περιμένει . Από τις αρχές του χρόνου έχουν γίνει σιωπηρά στις Τράπεζες τρείς αναπροσαρμογές των δανειακών επιτοκίων (χωρίς να υπολογίζουμε την τωρινή. Αυτό δα έλειπε να μην την κάνουν!! Τωρα έχουν και δικαιολογία)
Τωρα θυμήθηκαν οι του κ…αμερικάνικες Τράπεζες ότι οι τιμές των ακινήτων υποκαταστάθηκαν. Τα σπίτια έχουν εκπληστηριαστεί και οι Δήμοι εχουν προχωρήσει σε αγωγές κατά των Τραπεζων να τα συμμαζέψουν. Φανταστείτε σπίτια που τα πήραν οι Τράπεζες τώρα να είναι εγκαταλελειμμένα με ποντίκια , πρεζόνια ή ότι βάλει ο νούς σας. Φρίκη..
Αυτή οι φρίκη σύντροφοι είναι προ των πυλών μας .Παλιά λέγανε « Ο Ελληνας δεν αφήνει τα περιουσιακά του στοιχεία που ΜΟΧΘΗΣΕ να τα πάρουν οι Τράπεζες» Παλιά είπαμε
Σήμερα τι γίνεται ; Kαποτε το ονειρο του Ελληνα ηταν ένα αυτοκίνητο. Σήμερα γεμίσανε οι μάντρες αυτοκίνητα και δεν τόχει και σε πολύ να του το ξαναπάρουν
Το ίδιο θα συμβεί και με τα σπίτια αγαπητοί φίλοι. Κάποτε μοχθούσε κάποιος να πάρει κάτι και ηταν ΚΑΤΑ-ΔΙΚΟ ΤΟΥ γιατί το πλήρωνε ντούκου. Σήμερα τι είναι δικό του αφού τα πάντα τα εχει πάρει με δάνεια;
Κρεμόμαστε σε μια τεντωμένη λεπτή κλωστή. Όταν οι Τράπεζες δούν τα δύσκολα θα μας τινάξουν στον αέρα, αν δεν τα τινάξουν πρώτες αυτές. Στην Ελλάδα όμως το τραπεζικό σύστημα έχει αντοχές , οπότε πρέπει να δούμε που φτάνουν οι δικές μας. Κυρίως πρέπει να δούμε τι μας γίνεται. Να ξυπνήσουμε και κυρίως να ξυπνήσουμε ολους τους άλλους.
Την ευμάρεια δεν θα μας την φέρει ο άκρατος και στυγνός καπιταλισμός αλλα η δική μας επανάσταση ενάντια στο κατεστημένο και στους βάρβαρους επιδρομείς του που μας πασάρουν «καραμέλες» με πολύ ζάχαρη και τελικά μας κατάντησαν «διαβητικούς»


Eννοείται ότι τα ίδια σχόλια μου ισχύουν και σήμερα και οι περισσότερες Τράπεζες δεν έχουν κάν ούτε τα κλασματικά αποθέματα που γράφει ο φίλος μας Blogger. Προσπαθεί να εξηγήσει την κατάσταση των Τραπεζών , καπως έτσι η περίπου έτσι είναι. Ετσι δούλευαν πάντα οι Τράπεζες , τον περασμένο όμως αιώνα θεσπίστηκε μια βασική αρχή
-Να μη δανείζεις όλα οσα παίρνεις από τους καταθέτες αλλα μέχρι του 90% .

Αυτό θεωρήθηκε λογικό και βασίζεται στην απλή λογική ότι πρέπει να έχω τόσους πελάτες κι άλλους τόσους για να έχω περισσότερο απόθεμα (το 10% η την λεγόμενη ρευστότητα) Αρα σε μια μικρούλα Τράπεζα με συνολικές καταθέσεις 100 εκατ. ευρώ αν εχει ένα απόθεμα 10 εκατ. και δανείσει τα 90 μια χαρά είναι. Γιατί πρώτον σε μια μέρα δεν θάρθουν όλοι να ζητήσουν τα χρήματα τους και δεύτερον ακόμη κι αν γίνει (που κάτι στραβό θάχει κάνει και η ίδια ) θα βγεί και θα δανειστεί από άλλη Τράπεζα μεχρι να ξαναμαζέψει καταθέσεις.

Φανταστείτε λοιπόν τι γίνεται σε μεγαλύτερες Τράπεζες. Ετσι όμως δεν πολεμιέται το τραπεζικό σύστημα.
Οι Τράπεζες δεν κρατάνε χρήματα σε φυσική μορφή στα θησαυροφυλάκια τους και ότι τους έρχεται είναι σε ηλεκτρονική μορφή μεσω εμβασμάτων η τραπεζικών επιταγών.

-Πόσοι λοιπόν θα σηκώσουν χρήματα για να ταρακουνηθεί το σύστημα? Ολοι? Αποκλείεται. Σκοτίστηκε ο μεγαλοκαταθέτης (ας πούμε αυτόν με τα 100.000 ευρώ) να πάρει τα λεφτά μετρητά από την Τράπεζα (αυτός κάθεται και υπολογίζει κάθε μέρα τι επιτόκιο παίρνει) θάχει και χασούρα η νομίζετε ότι συμπάσχει με τον φτωχούλη?

-Μας μένει η πλέμπα , οι φτωχοί. Πόσοι από αυτούς θα το κάνουν? Δεκα , είκοσι , δεκα χιλιάδες? Ολοι αποκλείεται. Χέστηκαν οι Τράπεζες , αυτό θα είναι ούτε μια μικρούλα αμυχή στο μικρό τους δακτυλάκι, κι αν δούν τα δύσκολα θα αρχίσουν τις γαλυφιές με ελκυστικά επιτόκια. Κι αφού θέλουμε να τους ταρακουνήσουμε γιατί θα πρέπει να τους αφήσουμε ένα συμβολικό ποσό και να μην τα πάρουμε όλα? Για να κάνουμε μισές δουλειές η γιατί πρέπει να αναθερμάνουμε τις σχέσεις μας?

-Για χρηματιστήρια τι να πείς στον αδικημένο , να σηκώσει τα λεφτά του? Ποια λεφτά του, αυτά που έχασε επι Σημίτη, η μπορείς να πείς στον καθένα που έχει μετοχές να τις πουλήσει με ζημιά για να γελάνε πάλι οι κερδοσκόποι?

Συμπερασματικά λέω κι εγω να τα βάλουμε με τις Τράπεζες , αλλά με μεθόδους και πρακτικές που θα φέρουν αποτέλεσμα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων σε ποιο τμήμα της κοινωνίας απευθυνόμαστε όταν κάνουμε προτάσεις. Τις Τράπεζες τις στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο κι όχι εμείς με τις ψωροκαταθέσεις μας και οι μεγαλύτεροι εκμεταλλευτές μας είναι οι μεγάλες Τράπεζες υπο κρατική εποπτεία και λιγότερο οι μικρές που έχουν ανάγκη και τον τελευταίο πελάτη. Γιατί εγω με τα 1.000 ευρω στο βιβλιάριο μου όταν η Εθνική δανείζει κάποιον θάθελα να μου δώσει κι εμένα ένα 2% από το σημερινό μηδενικό.

Η κοινωνία έχει τρόπους αντίδρασης και κινητοποιήσεων αλλα θα πρέπει να ξυπνήσει και να μην κινείται σπασμωδικά σαν να είναι βούτυρο στο ψωμί του αντιπάλου (εν προκειμένω των Τραπεζών)

Ο καθένας πονά και χτυπάει αυτόν που τον πόνεσε και τον χτύπησε. Αυτός που χρωστάει στην Τράπεζα ,δεν μπορεί να την τιμωρήσει αποσύροντας τα χρήματα του, γιατί απλά δεν έχει και γιαυτό δανείστηκε, κι αυτός που κάτι ψιλοέχει δεν πολυσκοτίζεται για τον διπλανό του που χρωστάει η τον ξεσκίσανε οι Τράπεζες.

Αν θέλουμε να συστρατεύσουμε την κοινωνία και να ανοίξουμε μέτωπο κατά των Τραπεζών υπάρχουν άλλοι τρόποι πιο αποδοτικοί που προσεγγίζουν το ρεαλιστικό και όχι το επιθυμητό. Αν θέλουμε να πονέσουν..

Και επ αυτού είχαμε γράψει στο dialogos, αλλα θα επανέλθω εν καιρώ.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
????????
ΕπισκέπτηςΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Συνοδευτικά και μία πρόταση για αντίσταση, πέραν των διαδηλώσεων και απεργιών   Παρ Μαρ 12, 2010 1:32 pm

Καλά....μήν τρελαινόμαστε κιόλας!

Το να στείλει ένας μικροκαταθέτης (με την απόσυρση των μικροκαταθέσεων) ένα μηνυματάκι στις τράπεζες ότι δέν είναι χαζός και αντιλαμβάνεται τί έχουν πράξει και τί συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να πράττουν δέν σημαίνει και επαναστατικός αγώνας ενάντιά τους!

Χωρίς να θέλω καθόλου να υπερασπιστώ μιά προτασούλα, όμως εάν γίνει μαζικά απ΄όλους τους μικροκαταθέτες μπορεί να δράσει σάν κώδωνας στα κεφάλια των τραπεζών. Αυτό και μόνον αυτό και τίποτε περισσότερο. Αλλοίμονό μου εάν φτάσω στο σημείο να υποστηρίζω ότι η επανάσταση θα αρχίσει απο την απόσυρση των όποιων καταθέσεων. Το αλτσχάιμερ και όλα όσα το συνοδεύουν θα μου αξίζει στα σίγουρα.

Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία να μάθω ποιός είναι αυτός ο τρόπος της μαζικής συστράτευσης της κοινωνίας σε μέτωπο κατα των τραπεζών, όταν μάλιστα υπάρχει παντελής έλλειψη κυβερνητικής πολιτικής και θέλησης σε αυτό το επίπεδο.

Ολα όσα κατατέθηκαν και συζητήθηκαν στο ΔΙΑΛΟΓΟΣ προυπέθεταν κυβερνητικές πολιτικές που σήμερα όμως βλέπουμε ότι δέν υπάρχουν σε αυτό το συγκεκριμένο πεδίο. Χέρι-χέρι όχι μόνο με τον Καρατζαφέρη αλλά και με τις τραπεζούλες βαδίζει η κυβέρνηση. Κάνω λάθος ?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Perkos G
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Συνοδευτικά και μία πρόταση για αντίσταση, πέραν των διαδηλώσεων και απεργιών   Σαβ Μαρ 13, 2010 12:45 am

Δεν τρελαινόμαστε καθόλου Πούπα, αυτό δα έλειπε (και γιατί άλλωστε?)

Επαναλαμβάνω και πάλι οτι οσα και να αποσύρουν οι μικροκαταθέτες δεν κάνουν τίποτε και κανενα κώδωνα δεν κρούουν γιατι και στην υποθετικη περίπτωση μαζικής φυγής με ενα σφυριγματάκι οι Τράπεζες θα τα ξαναμαζέψουν.

Το ζήτημα είναι ποιός θα τους κρούσει τον "κώδωνα του μυαλού τους" για να δούν οτι πέρα απο την τσέπη τους και τις ωφελιμιστικές διαθέσεις τους, πέρα απο τον κάθε Παπανδρέου η Καραμανλή υπάρχει ενα γενικότερο πρόβλημα οφέλους συνολικά της κοινωνίας

Ναι και βεβαίως κυπερνητικές προτάσεις η αν θέλετε υποδείξεις προτάθηκαν στον ΔΙΑΛΟΓΟΣ. Και πάλι ΝΑΙ και βεβαίως οι Τράπεζες υπηρετούν το Κράτος και το Κράτος τις Τράπεζες, επι τη βάσει των συνεργειών και των οφελημάτων που προκύπτουν απο μια τέτοια "αγαστή συνεργασία" .Αυτα τα ξέραμε. Δείτε χθές που οι Τράπεζες δάνεισαν το "φτωχό Κράτος" με κάποια δις αγοράζοντας ομόλογα του.
Αμοιβαία τα αισθήματα λοιπόν.

Εμείς λοιπόν τι κάνουμε? Κάνουμε σαν τον τύπο που για να πικάρει τη γκόμενα κυκλοφορεί με άλλη μπάς και τη φέρει στα σύγκαλα της ενω ποτε δεν αποφάσισε να τη χωρίσει? Ξαναζεσταμένες συνταγές που ομως στην καθημερινότητα μας καθορίζουν και μια ενδεχομένως πολιτική μας στάση και πρακτική.

Κανένας δεν μπορεί να τα βάλει με το κοινωνικό κατεστημένο αν δεν σπάσει πρώτα το "εντός του κατεστημένο". Ολους μας στενοχωρεί που χρωστάμε σε Τράπεζες αλλα στα ορια της φτώχειας όλοι μας σκεπτόμαστε μην μπούμε στον ΤΕΙΡΕΣΊΑ και δεν ξαναδανειστούμε. Αρα οχι μόνο δεν εχουμε αποφασίσει να μη ξαναδανειστούμε αλλα κρατάμε και μια "καβάτζα" για τις Τράπεζες ....για το μέλλον.
Απο τη μια δεν τις θέλουμε κι απο την άλλη προσδοκούμε να δείξουν ενα καλύτερο πρόσωπο.

ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ , ΔΕΝ ΜΠΛΕΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΓΓΥΗΤΗ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ .

Δεν θα πάθει απολύτως τίποτε

Αυτό είναι το μαζικό μέτωπο που θα πονέσει τις Τράπεζες η χασούρα των δανείων αρα οι ζημιές.

Αυτη είναι η μαζικη συστράτευση. Το "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω"

Αυτα επι του παρόντος
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
zartamok
ΕπισκέπτηςΔημοσίευσηΘέμα: Από την Τετάρτη κατάληψη του κέντρου της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων.   Κυρ Μάης 02, 2010 4:39 pm

Από την ώρα της πορείας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις με αφορμή την πανελλαδική απεργία, να καταλάβουμε τις πόλεις. Να μην φύγει κανείς μέχρι να πάρουν πίσω τα μέτρα. Καθιστική διαμαρτυρία, ειρηνική που θα κλείσει το κέντρο των πόλεων για όσο χρειαστεί. Να μετατρέψουμε με το έτσι θέλω την απεργία σε διαρκείας και να μην κουνηθούμε αν δεν νικήσουμε! Στην Αθήνα να ξεκινήσουμε αποκλείοντας τη Βουλή, την Ομόνοια και τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ στο κέντρο.

Οι μπλόγκερς προσππάθησαν να "πουν" κάτι πριν από καιρό και τώρα πρέπει με την κίνησή τους να "φωνάξουν" δυνατά...


Υπάρχει ομάδα στο φατσοβιβλίο. Προωθήστε το σε όσους νομίζετε, ανεβάστε το στα μπλογκς που διαβάζετε, στους δικούς σας χώρους. Μέσα σε τρεις μέρες πρέπει να το έχουν μάθει όλοι, σε όλη την Ελλάδα. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Ας αρχίσουμε από κάπου!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
makfor

avatar


ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Συνοδευτικά και μία πρόταση για αντίσταση, πέραν των διαδηλώσεων και απεργιών   Τρι Μάης 04, 2010 11:31 am

δεν υπαρχει αντισταση , δεν μπορει να γινει αντισταση , με 10 20 και 30 χιλιαδες ανθρωπους δεν μπορεις να κανεις τιποτα ... δυστυχως


σημερα εβαλα βενζινη 1.489 οταν χτες εβαλα 1.409 και πριν μια εβδομαδα 1.389.... 10 λεπτα ΔΗΛΑΔΗΣ για να μιλαμε και ελληνικα 34 δραχμες σε μια εβδομαδα !!!!


πως αντιστεκεσαι σε αυτο ? καις το βενζιναδικο ? γιατι αλλη λυση εγω δεν εχω ... αλλα δεν εχω και σκοπο να καψω κανεναν ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ σε αντιθεση με τους βολευετες που με μεγαλη ευκολια θα τους εβαζα μπουρλωτο !!! τεσπα


αντισταση δεν εχουμε , το μονο που εχουμε ειναι να προσαρμοστουμε σε νεους τροπους ζωης ωστε απο την μια να αντεξουμε και απο την αλλη να στειλουμε και το μυνημα το δεν παει αλλο ... τα ειχα προτεινει και παλαιοτερα θα το κανω ξανα ...

με ταχυτυτα 80χλμ την ωρα εχουμε μειωση εως και 30% στα καυσιμα , με αλφα ρομεο , 1.6 απο χορτιατη - καλοχωρι (40.4 χλμ , βουνο - περιφεριακος ) καταναλωση απο 5.1-4.9 λιτρα / 100χλμ !!!! ομοια και στο ανεβασμα , επιλεγοντας ακομη και μεγαλυτερης αποσταση διαδρομη αρκει να αποδευγουμε φαναρια και σταματα ξεκινα (οκ δυσκολο αυτο αλλα με λιγο ψαξιμο το πετυχενεις) .. αποτελεσμα μεχρι στιγμης μετα απο 2 μηνες απολυτης τηρησης των δυο κανονων , απο 8.8 μεση καταβαλωση στο 7.8 στο ετος περιπου 250-300 ευρω κερδος (αν και με την αυξηση των τιμων ισως το κερδος ξεπερασει τα 500 ευρω!!!!) επισης χαμηλοτερη ταχυτητα = λιγοτερη φθορα ... αρα εξοικονομηση και απο εκει !!!

μειωση στο ελαχιστο τις μετακινησεις

σβυστα φωτα και οταν ειναι εφιτκο και κλειστο κλιματισμο

μερος των αγορων απο τις λαϊκες και καταπροτημηση ελληνικα προϊοντα ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ

αποφυγη ολων των ξεων μεγαλοΜΕΡΚΕΤ ακομη και εαν οι τιμες δελεαζουν η ποιοτητα τους ειναι χειροτερη των σκουπιδων ειδικα στα γνωστα γερμανικα λιντλ

αποδειξεις , ειδικα στα μεγαλα καταστηματα , ειτε ειναι ρουχαδικα ειναι ειναι καφε ειναι ειναι ΜΠΑΡ (εδω στα μπαρ εχει πολυ ζουμι) , αλλα και απο ολους , εαν δεν παρουμε αποδειξη πρεπει να ζηταμει μειωση της τιμης κατα 21% !!!!!

απο εκει και περα ? βοηθαμε οσο μας περνει τους διπλα μας , αυτους που δεν εχουν , επιλεγουμε και ενισχυουμε μικρα καταστηματα και μαγαζακια , καλυτερα καφε στο καφενειο παρα στα φιρματα σταρμπουκς ... ετσι πετυχαινουμε και καλυτερες τιμες και βοηθαμε ...

τι αλλο ? δεν ξερω αλλα εαν δεν εχουμε αναγκη απο κατι δεν υπαρχει λογος να το παρουμε ΤΩΡΑ αλλα ΟΤΑΝ θα το εχουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αναγκη (αντε τωρα να το πεις αυτο στην γυναικα ΧΑΧΑΧΑ), οσοι μπορουν να απεργουν καλα ειναι κατα την απεργια να μη κανουν βολτες ουτε να καθονται σπιτι να να συμεμτεχουν στην πορεια εστω και ως θεατες ...

ολα αυτα και πολλα αλλα , θα πρεπει να τα ΣΠΥΡΟΥΜΕ , να τα συζηταμε , να τα προτεινουμε σε αλλους , συγγενεις , φιλους , συναδερφους ... παντου ... η αμυνα μας ειναι το πρωτο βημα για την επιθεση και μεσα απο αυτα ισως αναπτυχθει και το συναισθημα της συνεργασιας , ισως ετσι καταφερουμε να συναινοηθουμε και οταν ερθει η στιγμη να ειμαστε ενωμενοι αλλα και προετοιμασμενοι ...

καλο αγωνα ...

_________________

ΚΑΠΟΥ ΣΕ ΞΕΡΩ ΕΣΕΝΑ... χμμμμ

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DimKaramitsas

avatar


ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Συνοδευτικά και μία πρόταση για αντίσταση, πέραν των διαδηλώσεων και απεργιών   Τρι Μάης 04, 2010 12:22 pm

Μάκη έγραψα πάνω στο προηγούμενο κείμενό σου, ένα νέο θέμα:
Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ 2 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Συνοδευτικά και μία πρόταση για αντίσταση, πέραν των διαδηλώσεων και απεργιών
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ :: ΠΟΛΙΤΙΚΗ :: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-
Μετάβαση σε: