ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Τόπος διαλόγου για τις αγωνίες και την έκφραση της κοινωνίας
 
ΦόρουμΦόρουμ  Πόρταλ*Πόρταλ*  ΗμερολόγιοΗμερολόγιο  ΕικονοθήκηΕικονοθήκη  Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις  ΑναζήτησηΑναζήτηση  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  
1-1-4 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
ΜΕΤΡΗΤΗΣ HITS

Study English
ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ - ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

WOWZIO

Μοιραστείτε | 
 

 ΦΙΛΑΘΛΟΙ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
kolliasthess
ΔημοσίευσηΘέμα: ΦΙΛΑΘΛΟΙ   Δευ Ιουν 22, 2009 4:40 pm

ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ( α )Ο Αθλητισμός είναι συγκεκριμένο πολυλειτουργικό πολιτιστικό και πολιτισμικό φαινόμενο που έλκη την καταγωγή του από το λυκαυγές του ανθρώπινου γένους και που διάφορες μορφές και πρακτικές καταγράφετε μέχρι τις μέρες μας. Από το απλό τρέξιμο έως τις πιο περίπλοκες δράσεις του ανθρωπίνου σώματος δημιουργεί δράσεις και αντιδράσεις συναισθηματικής φύσης και που παρουσιαζόμενες δημιουργούν θέαμα , με σχέσεις παραγωγικής διαδικασίας καθώς συνδέεται με αυτή μέσα από εμπειρικό, τεχνολογικό και επιστημονικό ορθολογισμό οργάνωσης και παρουσίασης .

Ο Αθλητισμός είναι κομμάτι του κοινωνικού γίγνεσθαι και προάγει την ΑΓΩΓΗ , όπως και η Παιδεία. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την οικογενειακή και κοινωνική πραγματικότητα. Με την δομή και λειτουργία του σήμερα είναι το τελειότερο μοντέλο παγκοσμιοποίησης .

Έτσι όπως η Παιδεία και η Υγεία δεν απέφυγε και ο Αθλητισμός , σε κάθε του μορφή , την εμπορευματοποίησή του, που πραγματοποιείτε μέσα από το Αθλητικό Θέαμα , που όπως κάθε θέαμα είναι δημόσια οργανωμένο γεγονός , είτε αυτό γίνετε στην αλάνα , είτε γίνετε στο πλέον οργανωμένο χώρο, σκοπό έχει την ψυχαγωγία που προξενεί συναισθηματικές αντιδράσεις.

Κάθε Άθλημα όπως και αν λέγετε είναι θέαμα γιατί έχει και τις τρείς παραμέτρους που δημιουργεί το θέαμα. Δηλαδή αυτόν που δρα – αθλητής / αθλήτρια , αυτόν που οργανώνει- προπονητή , επικουρίες , οργανωτές- και φυσικά τον κόσμο( φίλαθλο κοινό ) που παρακολουθεί με αλληλουχία αντιδράσεων αυτό που παρουσιάζουν δημόσια οι δυο προηγούμενοι παράγοντες.

Η επιτυχία του Αθλητικού θεάματος σε παγκόσμιο επίπεδο στηρίζετε στην συμμετοχή των θεατών που έλκονται από τέτοια θεάματα , δηλαδή των φιλάθλων. Των φιλάθλων που συμμετέχουν με κάθε τρόπο και μέσον ως υποστηρικτές αλλά και με την συλλογική φωνή που έχει την επιρροή της στο πλαίσιο του παιχνιδιού , γιατί κάθε άθλημα , ατομικό ή ομαδικό είναι κατ΄ αρχή παιχνίδι.

Οι φίλαθλοι, είτε είναι οπαδοί των ομάδων , είτε είναι απλώς άνθρωποι που τους ευχαριστεί να βλέπουν το αθλητικό θέαμα και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο , το οποίο είναι το πλέον λαϊκό διαδεδομένο << άθλημα – θέαμα >>, σε όλο τον κόσμο, με τις θετικές ή αρνητικές του επιδράσεις.

Αυτοί οι φίλαθλοι, οργανωμένοι ή μη , είναι μέρος της Κοινωνίας των Πολιτών και τούτο γιατί όλοι, ασχέτως σωματειακών αντιπαλοτήτων, ένα σκοπό έχουν , ν΄ απολαύσουν ο καθένας με τον τρόπο του και όλοι μαζί , με ίδια ή διαφορετικά συναισθήματα το ποδοσφαιρικό θέαμα – αθλητικό θέαμα, μέσα σε συνθήκες ελευθερίας και διαφάνειας.

Το ποδοσφαιρικό (αθλητικό) θέαμα που από την αρχική του μορφή μέχρι σήμερα πέρασε από πολλές περιπέτειες , είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι φίλαθλοι όλη την ιστορική διαδρομή του.

Το ποδοσφαιρικό θέαμα από κυριακάτικο χόμπι , για αθλητές και θεατές, έγινε προϊόν που ανήκει πια στην Show business και φυσικά υπόκειται και στους κανόνες της αγοράς , πέρα από την συναισθηματική ή εθιστική φόρτιση που δίνει στις μάζες.

Έτσι οι φίλαθλοι ανήκουν στην Κοινωνία των Πολιτών και έχουν υποχρέωση να οργανωθούν κάτω από τα όποια λάβαρα ή τις σημαίες τους , αλλά και να διεκδικήσουν το κομμάτι εκείνο των Δικαιωμάτων του, που τους ανήκει, από τον πρώτο και δεύτερο τομέα , δηλαδή από την Εξουσία και την Αγορά.

Βέβαια αυτό δεν γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη γιατί και η Εξουσία και το Χρήμα δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν παραχωρήσεις δικαιωμάτων και μάλιστα δικαιωμάτων ουσίας και όχι κατ΄ επίφαση .Αυτό θα επιτευχθεί με οργάνωση και αγώνα , με υπομονή και επιμονή πάνω σε θέματα και δράσεις που κατοχυρώνουν τα Δικαιώματα των Φιλάθλων – των Πελατών των γηπέδων.

Όπως όλοι γνωρίζουν η όποια εξουσία έχει βαθιές ρίζες στον χρόνο και στον χώρο και η παρουσίαση της στην διακυβέρνηση , με όποια μορφή παρουσιάζεται αυτή , έρχεται από πολύ μακριά

Η Αγορά είναι επίτευγμα του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού και των μεγάλων ανακατατάξεων που έφερε στην εξουσία το Έθνος – Κράτος και την έννοια της Ιδιοκτησίας , σε σύγκρουση με την φεουδαρχία , μέσα από τα νάματα όλων των Επαναστάσεων από τον 13 αιώνα και μετά και την δημιουργία των Μπούργκος στην Δυτική Ευρώπη ή των αστικών κέντρων αλλού.

Έτσι σήμερα έχουμε την Οικονομία της Αγοράς που η Εξουσία – Κράτος αναγκάστηκε μέσα από θέσεις, πιέσεις και ανάγκες να παραχωρήσει δικαιώματα και μερίδιο διακυβέρνησης. Αλλού λίγο , αλλού πολύ έχει σχεδόν ταυτίσει την ύπαρξή του με αυτή.

Εδώ όμως και 50 χρόνια , πράξεις και παραλήψεις που έχει τόσο η Εξουσία , όσο και η Αγορά , έρχεται να καλύψει η Κοινωνία των Πολιτών στηριζόμενη στην Αλληλεγγύη μεταξύ των Πολιτών , απαιτώντας τα Δικαιώματα που έχουν απέναντι στην Εξουσία και το Χρήμα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
kolliasthess
ΔημοσίευσηΘέμα: ΦΙΛΑΘΛΟΙ Β συνέχεια 1   Δευ Ιουν 22, 2009 4:56 pm

ΦΙΛΑΘΛΟΙ Β συνέχεια 1Η εισαγωγή αυτή έχει σκοπό για να γίνει κατανοητό ότι οι Φίλαθλοι, οι Χρήστες των Αθλητικών Θεαμάτων , οι Πελάτες των Γηπέδων , είναι και παραμένουν μέρος της Κοινωνίας των Πολιτών διεκδικώντας τα Δικαιώματά τους που αναφορικά είναι :

1. Η Προστασία της Ασφάλειάς τους

2. Η Προστασία της Υγείας τους

3. Η Προστασία των Οικονομικών Συμφερόντων τους

4. Η έγκαιρη Ενημέρωση τους

Τα θεμελιώδη αυτά δικαιώματα καταπατούνται από :

- Τους μη ασφαλείς χώρους διεξαγωγής των αγώνων

- Τις μη ασφαλείς συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων

- Την απουσία προϋποθέσεων διασφάλισης της δημόσιας υγείας

- Την χαμηλή ποιότητα και τις υψηλές τιμές των τροφίμων και άλλων

προσφερομένων ειδών , μέσα και γύρω από τους αγωνιστικούς χώρους

- Την απώλεια διαπαιδαγωγικού χαρακτήρα και την

συνακόλουθη αντένδειξη των γηπέδων , ως χώρων καταλλήλων

για την νεολαία .

- Την αδιαφανή διεξαγωγή πρωταθλημάτων .

- …………………………………………….

Οι ευθύνες όλων είναι σημαντικές . Διοικήσεις εταιριών αθλητικού θεάματος ( Π.Α.Ε. , Κ.Α.Ε. κλπ ) και συλλόγων .Παίκτες και αθλητές . Μέσα ενημέρωσης και λειτουργοί του τύπου . Οπαδοί και φίλαθλοι . Διαιτησίες . Χορηγοί .Ασφαλώς και ηγεσίες Αθλητικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων κ.λ.π.

Αλλά πριν και πάνω απ΄ όλους η ΠΟΛΙΤΕΙΑ που δεν εφαρμόζει τους νόμους που η ίδια ψήφισε και συμπεριφέρεται με γνώμονα το περίφημο << πολιτικό κόστος>>, αλλά και καπρίτσια των εκλεκτών της Αγοράς που τάχα επενδύουν στο Αθλητικό θέαμα, τα δε νομοθετήματα που της είναι πάντα προς όφελός τους. Όμως και η Κοινωνία που ανέχεται αυτές τις καταστάσεις

Δεν μπορούμε εμείς οι φίλαθλοι που στηρίζουμε με όλους τους τρόπους το ποδόσφαιρο και κάθε αθλητικό θέαμα να μένουμε απαθείς σε κοινές διαπιστώσεις που το ταλανίζουν .

Γήπεδα - καλύβες

Ασθένειες του ντόπιου ποδοσφαίρου

Θανατηφόρες ελλείψεις στα γήπεδα

Κίνδυνος - Θάνατος οι μεγάλες φάσεις για έμφραγμα ή εγκεφαλικά .

Τι αναπνέουν αθλητές και θεατές στους αθλητικούς χώρους

Ποδόσφαιρο και οπαδοί

Γιατί θέλουν να διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα

Το κράτος της μπάλας

Προβληματική η εξυγίανση του ποδοσφαίρου από αμφιβόλου ήθους λειτουργικές πρακτικές

Παλαιά τέχνη , νέες μέθοδοι καταδολίευσης του εγχώριου ποδοσφαίρου

Στρατηγικές μάρκετινγκ για τον φίλαθλο – καταναλωτή

Συνταγή βίας

Βία και Ρατσισμός στο Ποδόσφαιρο

Όλα τα παραπάνω σημειολογικά και όχι μόνο καθώς και άλλα μπορούν να αποτελέσουν την μαγιά των συζητήσεων και διεκδικήσεών μας για την σωστή διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά και εν γένει του αθλητικού θεάματος, μέσα από τις ομάδες εργασίας του <<ΑΘΛΟΦΟΡΟΥ >> που είναι ένα ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
kolliasthess
ΔημοσίευσηΘέμα: ΦΙΛΑΘΛΟΙ Β συνέχεια 2   Δευ Ιουν 22, 2009 4:58 pm

ΦΙΛΑΘΛΟΙ Β συνέχεια 2Οι ευθύνες όμως της διεκδίκησης αυτών των Δικαιωμάτων, είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας, με προεξάρχοντες τους οργανωμένους φιλάθλους των ομάδων , που είναι αυτοί οι πρώτοι υποφέροντες από τις διάφορες πρακτικές εκμετάλλευσης.

Των οργανωμένων που δεν έχουν μόνο σκοπό την νίκη της ομάδας τους αλλά έχουν καθήκον και υποχρέωση να γίνουν καθοδηγητές όλων των υπολοίπων.

Η δύναμη των φιλάθλων είναι δεδομένη , αλλά επειδή είναι κατακερματισμένη και μη έχουσα ένα κεντρικό πυρήνα – όργανο συσπείρωσης, άγετε και φέρετε κατά το δοκούν από το κράτος και το χρήμα. Δηλαδή από την εκάστοτε Εξουσία και από το σύνολο των Π.Α.Ε.

Οι Π.Α.Ε. που φροντίζουν να προσεταιρίζονται με διάφορους τρόπους , όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος φιλάθλων για να τους εκμεταλλεύονται με κάθε τρόπο και για κάθε σκοπό.

Οι Π.Α.Ε. που τους έχουν ανάγκη για την διάθεση του << προϊόντος τους>> , αλλά και που τους περιφρονούν ,όταν πρόκειται να διεκδικήσουν τα Δικαιώματά τους.

Η εκμετάλλευση που γίνεται στο συναίσθημα των φιλάθλων , από τις εκάστοτε κρατικές ή οικονομικές διοικήσεις, είναι ένα μείζον θέμα και πρέπει και επιβάλετε οι ίδιοι οι φίλαθλοι να καταλάβουν και ν΄ αντιδράσουν με τρόπους και δράσεις που θα τους καταστήσουν ομότιμους συνομιλητές με την κρατική και την οικονομική εξουσία, δηλαδή με τα όργανα εποπτείας της πολιτείας που υπάρχουν για το ποδόσφαιρο , αλλά και των οργάνων διοίκησης των Π.Α.Ε. ( πρέπει ν΄ υπάρχουν εκπρόσωποι των φιλάθλων σε όλα τα όργανα διοίκησης ).Άλλωστε αυτό θέλει και η Λευκή Βίβλος για τον Αθλητισμό της Ε.Ε.

Ακόμα και τα άλλα έσοδα των Π.Α.Ε. – διαφημίσεις, στοίχημα, ΠΡΟ ΠΟ – από τους φιλάθλους προέρχονται , γιατί όλο το κόστος τους περνά σε αυτούς.

Εδώ μπαίνει και έτερος εκμεταλλευτής των συναισθημάτων των φιλάθλων , που δεν είναι άλλος από τα Μ.Μ.Ε. και ιδιαίτερα αυτά που έχουν ως βασική τους ύλη τον αθλητισμό. Των Μ.Μ.Ε. που είναι διαμορφωτές της αθλητικής κοινής γνώμης και ενίοτε καθοδηγητές των οπαδών, από ανθρώπους που πολλές φορές δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις και τους οδηγούν σε άλλες ατρόπους , με τρόπους και μεθόδους υπόπτους.( εδώ μπορεί ν΄ ανοίξει ένα άλλο κεφάλαιο συζήτησης ).

Η συμπεριφορά των φιλάθλων , των πελατών των γηπέδων είναι ιδιάζουσα, γιατί στηρίζεται στην επιθυμία να δει κάποιος ζωντανά ή από τηλεόραση ή από άλλο μέσο, ένα ποδοσφαιρικό θέαμα, αλλά συγχρόνως είναι και συναισθηματική γιατί έχει ως βάση την έννοια του οπαδού της όποιας ποδοσφαιρικής ομάδας καταρρίπτοντας εν μέρει το αξίωμα ότι οι φίλαθλοι – καταναλωτές είναι δεδομένοι ως προς την αφορά του προϊόντος ή της υπηρεσίας , αλλά δεν είναι δεδομένοι από που θα το αγοράσουν.

Λίγοι είναι οι φίλαθλοι που παρακολουθούν ζωντανά ποδοσφαιρικά θεάματα που προσφέρονται από άλλες ομάδες και αν το κάνουν , το κάνουν γιατί η άλλη ομάδα έχει κάτι άλλο που δίνει ευχαρίστηση- γιατί το αθλητικό θέαμα είναι και πρέπει να είναι ευχαρίστηση - σε όποιον το παρακολουθεί, αλλά πάντα αυτή η κατηγορία των φιλάθλων προσπαθεί να βρει ψεγάδια για να δικαιολογήσουν τις αδυναμίες των ομάδων συμπάθειας τους.

Σ ε αντίθεση με τον οπαδό της ομάδας, που βρέξει, χιονίσει, κάνει ζέστη ή κρύο θα πάει να παρακολουθήσει το ποδοσφαιρικό θέαμα που προσφέρει η ομάδα του , κρίνοντας, επικρίνοντας , επιδοκιμάζοντας ή αποδοκιμάζοντας , ότι θεωρεί αυτός σωστό, αλλά πάντοτε έχει ως αξίωμα την με κάθε τρόπο νίκη της ομάδας τους , δικαιολογώντας το κάθε τι που θα τους φέρει το επιθυμητό

Εν τούτοις και αυτός ο οπαδός έχει τον τρόπο ν΄ αντιδρά, όταν η κοροϊδία ή οι συμπεριφορές των διοικητικών καθεστώτων των ομάδων τους, που αποκλίνουν από τα πιστεύω τους – υπάρχουν και αυτά – κάνει από μόνος του το δικό του μποϋκοτάζ .

Δεν είναι λίγες οι ομάδες στην Ελλάδα που έχουν πτώση της πώλησης των εισιτηρίων τους και προσπαθούν να τα αναπληρώσουν με άλλων ειδών έσοδα , που είναι και έσοδα που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα και παύουν να κάνουν το ποδόσφαιρο , το κατ΄ εξοχή λαϊκό θέαμα, ελκυστικό και δημιουργείται έτσι μεγάλο πρόβλημα στις διοικήσεις των ομάδων , που έχουν και ασυλία γενικώς.

Μια άλλη παράμετρος που πρέπει να λαμβάνονται από τους φιλάθλους , είναι αυτή των εργαζομένων , δηλαδή των ποδοσφαιριστών που η συμπεριφορά τους δημιουργεί μια παραδοξότητα που παρά τον ορυμαγδό των καταγγελιών και την γελοιοποίηση της εργασίας τους δεν αντιδρούν .

Θα μπορούσε κανείς να επικαλεστεί την έλλειψη θεσμικών μέσων , που θα επέτρεπαν τους ίδιους εργαζόμενους να παρέμβουν. Γιατί τάχα δεν επεμβαίνει το συνδικαλιστικό τους όργανο με την δημιουργία ακόμα - ακόμα με μιας επιτροπή από επιφανείς ποδοσφαιριστές, που θα καταγγέλλουν τη διεύρυνση της αλητείας και να την κρατήσουν σε απόσταση από τον χώρο εργασίας τους , που καρκινοβατεί . Αν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές των μεγάλων ομάδων δεν τολμήσουν να καταγγείλουν τα βρόμικα , και αρκούνται μόνο σε συγκομιδή κάποιων βαθμών , είναι τουλάχιστον συνένοχοι και γιατί ενώ γνωρίζουν πανηγυρίσουν για ν΄ ανέβουν στην εκτίμηση των οπαδών της ομάδας τους . Αντίθετα αν τα καταγγείλουν θα κερδίσουν την εκτίμηση και αγάπη όλων των φιλάθλων και θα γίνουν οι πρωτοπόροι της κάθαρσης του ποδοσφαίρου δηλαδή της δουλειάς τους που όλα γίνονται πάνω στις δικές τους τις πλάτες.

Εξάλλου δεν μπορεί να γίνει λευκή απεργία από τις αντίπαλες ομάδες . Κάθε παρόμοια κίνηση θεωρείται πράξη εκ του πονηρού ελαυνόμενη , που οδηγεί τον καταγγέλλοντα στην θέση του καταγγελλομένου . Το σκηνικό είναι καλοστημένο . Το χρήμα ρέει υπογείως , αποδείξεις δεν υπάρχουν και ο καγχασμός των επιτηδείων - που απολαμβάνουν της υπολήψεως της δύναμης του χρήματος - ρεκάζει πάνω από τους αγωνιστικούς χώρους .
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DimKaramitsas

avatar


ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΦΙΛΑΘΛΟΙ   Δευ Ιουν 22, 2009 6:44 pm

(Το βάζω εγώ ενώνοντας τα προηγούμενα)
ΦΙΛΑΘΛΟΙ Γ συνέχειαΘα μπορούσαν να απαριθμηθούν και άλλες πράξεις και γεγονότα , αλλά πιστεύουμε ως << Ο ΑΘΛΟΦΟΡΟΣ >> ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ, ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες και προϋποθέσεις για ένα οργανωμένο σωστά Κίνημα Φιλάθλων, απαιτώντας με κάθε τρόπο τα Δικαιώματά μας.

<< Ο ΑΘΛΟΦΟΡΟΣ >> Φόρουμ Προβληματισμού & Παρέμβασης στο Αθλητικό Θέαμα είναι μια πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών, που ως τέτοιοι και ανεξάρτητα από οιαδήποτε άλλη ιδιότητά τους , συσπειρώθηκαν για να προσπαθήσουν για την προώθηση, υπεράσπιση και αναβάθμιση του Αθλητικού Θεάματος, μέσα από εθνικούς και διεθνείς κανόνες στα πλαίσια της Κοινωνίας των Πολιτών, με επιστημονικά, κοινωνικά και εθελοντικά κριτήρια.

Λειτουργεί ως Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, είναι μη κυβερνητική οργάνωση , με έδρα την Θεσσαλονίκη , έχοντας πανελλαδικό χαρακτήρα με δυνατότητα όπου κρίνετε σκόπιμο και οι συνθήκες το επιτρέπουν να δημιουργεί γραφεία, παραρτήματα, παρατηρητήρια, επιτροπές , σε όλη την Ελλάδα. Θα Διοικείται από 7μελές αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο , με 3ετή θητεία, συνεπικουρούμενο από ομάδες εργασίας συναφών με τον σκοπό και τους στόχους της δημιουργίας του.

Με την ολοκλήρωση της οργανωτικής του δομής θα διαθέτει Τράπεζα πληροφοριών, Κέντρο Πληροφόρησης Φιλάθλων , Κέντρο Νομικής Προστασίας, θα διενεργεί ελέγχους κάθε είδους σε χώρους όπου προσφέρετε το Αθλητικό Θέαμα, θα προωθεί την συσπείρωση των φιλάθλων σε συλλογικούς ή άλλης μορφής οργανισμούς οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας με σκοπό την υπεράσπιση των οικονομικών και άλλων συμφερόντων τους. Θα διοργανώνει ημερίδες, συνέδρια καμπάνιες και θα χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό μέσον για την προώθηση , προβολή και επίτευξη των στόχων του

Θα συμμετέχει σε οργανισμούς συμβούλια, επιτροπές κ.λ.π., τοπικού, εθνικού και διεθνούς επιπέδου, σχετικά άμεσα ή έμμεσα με το αντικείμενό του.

Οι αρχικές δράσεις θα είναι

· Καταγραφή και μελέτη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Χρήστης των Υπηρεσιών Αθλητικού Θεάματος , με έμφαση στο ποδόσφαιρο , την καλαθόσφαιρα και τα άλλα δημοφιλή ομαδικά αθλήματα. Διενέργεια έρευνας για την διερεύνηση των συνθηκών των χώρων που διεξάγονται τα Αθλήματα ( αθλητικές εγκαταστάσεις ) , από την οπτική της τήρησης της Ευρωπαϊκής και Εθνικής Νομοθεσίας, για την προστασία των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών. Σκοπός της έρευνας θα είναι η ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων για να εξαχθούν τα απαραίτητα συμπεράσματα , που θα αναπροσανατολίσουν τις δράσεις μας προς τους αρμόδιους φορείς και την πολιτεία .

· Ενημέρωση και επιμόρφωση των φιλάθλων με έμφαση στα παιδιά και τους νέους , με σκοπό την ανάπτυξη συνείδησης καταναλωτή Αθλητικού Θεάματος , με ότι αυτό συνεπάγεται .Πρόσθετη επιδίωξη αυτού του θέματος θα είναι η ενεργοποίηση των φιλάθλων , στην κατεύθυνση της ανάπτυξης πρωτοβουλιών προς την κοινωνία , με αντικείμενο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φιλάθλων , στα θεάματα ποιότητας , διαφάνειας και ασφάλειας .

· Ευρεία χρήση των Μ.Μ.Ε. για την προβολή της πρωτοβουλίας μας.

- Με την αποστολή Δελτίων Τύπου.

- Την διοργάνωση συνεντεύξεων Τύπου.

- Την συμμετοχή στις ενημερωτικές εκπομπές των ραδιοτηλεοπτικών μέσων .

- Την αρθρογραφία στα έντυπα μέσα .

- Την Παραγωγή και μετάδοση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών με θέμα τα προβλήματα των Χρηστών του Αθλητικού Θεάματος κατ΄ αρχάς σε τοπικό επίπεδο και κατόπιν σε εθνικό .

· Πραγματοποίηση εκδηλώσεων και με άλλους κοινωνικούς εταίρους με το θέμα , ώστε τα συμπεράσματα αυτών των εκδηλώσεων αποβαίνουν χρηστικά για τους Χρήστες των Υπηρεσιών Αθλητικού Θεάματος .

Πιστεύουμε ότι με αυτή μας την πρωτοβουλία προσθέσουμε και εμείς οι φίλαθλοι κάτι στο οικοδόμημα του Αθλητικού Θεάματος , όταν εμείς αποτελούμε την μεγαλύτερη οικονομική δύναμη , που δεν μπορεί να αντιδράσει αν δεν οργανωθεί , ώστε να αντισταθούμε στην δύναμη του χρήματος και της εξουσίας και ν΄ επαναφέρουμε τον διαπαιδαγωγικό και ευχάριστο χαρακτήρα του Αθλητικού Θεάματος και οι χώροι διεξαγωγής του να γίνουν χώροι ψυχικής και κοινωνικής αναψυχής .

Με την πρωτοβουλία μας αυτή στοχεύουμε όχι στην δημιουργία μιας οργάνωσης για τους φιλάθλους , αλλά μίας οργάνωσης από τους φιλάθλους, που θα έχουν προβληματισμούς και παρεμβατικές μεθόδους στα τεκταίνομε στο Αθλητικό Θέαμα , αλλά και στα εν γένει προσφερόμενα θεάματα .Στοχεύουμε στην ουσιαστική συμμετοχή των φιλάθλων και την καταπολέμηση όχι μόνο της άρνησης αλλά και της κατά επίφαση συμμετοχής .

Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο , αλλά και τίποτα λιγότερο από το ν΄ απολαμβάνουμε την χρήση των υπηρεσιών του Αθλητικού Θεάματος σε τιμή και ποιότητα , που αποτελούν την δίκαιη ανταπόδοση του μόχθου και της προσφοράς μας , στα πλαίσια του « περιττού » μέσα σ΄ ένα υγιές - από κάθε άποψη περιβάλλον . Και ασφαλώς απαιτούμε να σταματήσουν οι πολιτικές που προστατεύουν τους ΓΟΛΙΑΘ με έξοδα των ΔΑΒΙΔ .

Δεν έχουμε , όπως και κανείς δεν έχει , το φάρμακο για κάθε πρόβλημα που υπάρχει στον χώρο του Αθλητικού Θεάματος .Αλλά ως οι κύριοι χρηματοδότες – με κάθε τρόπο – του Αθλητικού Θεάματος και συνειδητοί πολίτες , έχουμε την πρόσθετη ευθύνη να βελτιώσουμε αυτό τον χώρο , όχι μ΄ έτοιμες απαντήσεις σε κάθε πρόβλημα , αλλά μέσα από τις αναζητήσεις να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις . Προσπαθούμε να εκφράσουμε αυτούς που υποφέρουν βουβά σε αυτό τον χώρο , δηλαδή τους εαυτούς μας , δηλαδή όλους τους φιλάθλους .

Επισημαίνουμε ότι ο νομοθεσία υπάρχει αρκετή , τόσο σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο, που μπορεί άμεσα ν΄ εφαρμοστεί , κατά όλων όσων με πράξεις και παραλείψεις θέτουν σε κίνδυνο την υγεία , την ασφάλεια και τα οικονομικά συμφέροντα των φιλάθλων – καταναλωτών Αθλητικού Θεάματος

Πολύ περισσότερο όταν προκαλούν τέτοιες βλάβες στους καταναλωτές – πελάτες των γηπέδων – φιλάθλους .

Η θλιβερή επανάληψη επεισοδίων και ασημιών σ΄ αγώνες ομαδικών αθλημάτων , θέτει συνεχώς επιτακτικά το ζήτημα των δικαιωμάτων των φιλάθλων – καταναλωτών . ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ . Των αγοραστών « υπηρεσιών αθλητικού θεάματος » , τα οποία αναπόφευκτα πλέον εντάσσονται στην κατηγορία των Show business . Των φιλάθλων - καταναλωτών , οι οποίοι έχουν δικαιώματα , με βάση την Ελληνική & Ευρωπαϊκή Νομοθεσία , τους διεθνείς κανονισμούς , διακηρύξεις και πρακτικές :

Σας καλούμε λοιπόν ν΄ ενώσουμε τις ανησυχίες σας και τους προβληματισμούς μας πιστεύοντας ότι μόνο καλό θα φέρει αυτή η προσπάθεια στον Ελληνικό Αθλητισμό , πέρα και πάνω από κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία των φιλάθλων ελάτε μαζί μας.

Γίνετε μέρος της Λύσης ! Γίνετε μέλος στον <<Αθλοφόρο>>

Καλούμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη – φυσικά ή νομικά πρόσωπα , σε διάλογο για όσο το δυνατόν ελαχιστοποίηση των προβλημάτων των χώρων και συνθηκών διεξαγωγής αγώνων και αθλητικών συναντήσεων
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
ΦΙΛΑΘΛΟΙ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ :: ΠΟΛΙΤΙΚΗ :: ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ-
Μετάβαση σε: